čtvrtek 14. června 2018

Tajná znamení

Máte pocit, že můžete způsobit psí smečce nějakou újmu, když seberete šroubovák ležící už druhý den na zemi před vaší garáží ? Tak samozřejmě, pokud žijete s musherem........ 

Zmíněný červený šroubovák jsem sebrala po dvou dnech ze země dvora mumlajíc si něco o tom, že musher klidně překračuje pohozené nářadí a nesebere ho a nesebere a mrskla jsem s ním do garáže na pracovní ponk. Večer pak přišel s vyčítavým pohledem a šroubovák mi strčil před obličej: "Ty jsi ho sbírala ze země?" Přiznala jsem barvu a horečnatě přemýšlela, jestli jsem mu náhodou neulomila špičku nebo ho snad neuhranula ... "Mohla bys, prosím, příště nechat tento červený šroubovák tam, kde ho potkáš ? " Slíbila jsem na svou čest, že se ho už nikdy nedotknu a začala mushera podezřívat z nějakého podivně patologického vztahu k tomuto kousku nářadí. Vše mi ale bylo srozumitelně vysvětleno: v garáži jsou umístěny mrazáky a ty jsou potřeba operativně vypínat a zapínat podle toho, jestli je zrovna nutné maso pro psy zamrazovat nebo rozmrazovat. Špatně se to pamatuje (to snad chápeš, ne?), proto byl červený šroubovák vybrán jako označovač aktuálního stavu. Leží-li na zemi před garáží, mrazák je zapnut. Leží-li v garáži na ponku, mrazák je vypnut. Musher jde po dvoře, vidí šroubovák válet se na zemi a hned ví, že má jít vypout mrazák, aby měli pejsci následující den co žrát. Já, odporný aktivista, jsem šroubovák sebrala, způsobila tím chaos, musher šel po dvoře, neviděl nic, mrazák nevypnul, maso nerozmrzlo a včera byla celá smečka o hladu.

Takže já se kaji a plně si uvědomuji, že nemám svévolně zasahovat do ničeho, co by mohlo mít i jen v náznaku něco společného s chodem psí smečky. Proto teď stojím bezradná nad špinavými montérkami a mikinou na chodbě a ptám se: co může ta hromádka špinavého prádla na zemi proboha být za speciální znamení ?

Žádné komentáře:

Okomentovat